Szinte feltölti a bőrt.Tele van vitaminokkal.



Pattanások ellen

Az aknés bőr nagyon érzékeny, ezért a durva bőrradírok nem tesznek jót neki, ugyanakkor szükséges az elhalt hámsejtek eltávolítása. Ha az élesztőt kevés tejjel összekevered, majd felkened a bőrödre, hagyod megszáradni, (15 perc) már kész is a bőrradír - enyhén nedves ujjakkal finoman masszírozva távolítsd el!
Ha érzékenyebb a bőröd, vagy a hideg időben könnyen kiszárad, adj ehhez a masszához mézet, vagy bármilyen hidegen sajtolt növényi olajat. (pl. extra szűz olíva, mandulaolaj, avokádóolaj, ricinusolaj stb.)
Vagy kipróbálhatsz még a maszk után egy túrós pakolást ((kevés túró mézzel és annyi tejjel elkeverve, hogy krémes állagú legyen) Tisztít és hidratálja a bőrt.


Kezeld a pattanásos, zsíros bőrt élesztőpakolással: mézzel és kevés uborkalével keverj össze, hogy kenhető krémet kapj, majd vidd fel a megtisztított arcbőrre. Hagyd fent 15 percig, majd mosd le. Az élesztőben gyulladáscsökkentő anyagok vannak, a méz fertőtlenít, az uborka leve pedig hidratál, így aztán ez a pakolás a legjobb koktél zsíros bőrre.

Ráncok ellen

Az élesztőben található B-vitaminok erősítik a bőrt. Egy élesztős pakolással eltüntetheted a vékony ráncokat. verj fel egy tojás fehérjét, majd keverd össze tejszínnel és élesztővel. Megtisztított, radírozott arcon használd, 15 perc után mosd le.

Hajfényesítésre

Az erőtlen, fény vesztett haj legjobb barátja lehet az élesztő. Kéthetente egyszer érdemes pakolásként használni
Egy evőkanálnyi élesztőt keverj el egy kis sörrel, hogy folyékony állagú legyen. Finoman masszírozd a nedves hajra, majd 15 perc múlva alaposan öblítsd le. A haj könnyen fésülhetővé, csillogóvá válik.

Belülről is hat! Az élesztő fogyasztása is jótékonyan hat a szépségre, azonban csak akkor, ha nyersen fogyasztjuk, tehát hiába eszel kelesztett tésztát, az nem segít! Üres gyomorra fogyaszd, reggel vagy este, hetente egy negyed kockányit. Forrás

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!