Mindenki érezte már, hogy furcsa tapintású a küllemre gyönyörű gyümölcs. Megmondjuk miért...Az ember gyanútlanul megveszi az almát a szupermarketben - mert hát szükség van a vitaminra. Boldogan viszi haza, hogy megint tett egy lépést az egészséges étkezés felé. Ám ha kipróbál egy egyszerű módszert, meggyőződhet arról, hogy az alma fénye természetes, vagy egy vegyszeres kezelés eredménye.

Ehhez annyit kell tenni, hogy meleg vizet öntesz az almára. Ha azt látod, hogy egy szinte hámlani kezd a héj, akkor ne csodálkozz!

Így néz ki a korábban csillogó almád a meleg vizes fürdő után:

Hogy mi ez a réteg? Egyfajta viasz, amely azt a célt szolgálja, hogy az almát ne támadják meg a különféle kórokozók. Ugyanis nagy valószínűséggel sok száz vagy ezer kilométer távolságból kell eljutnia a célállomásra.

Egyesek szerint ez a viasz egészségünk szempontjából kockázatos, sőt egyenesen rákkeltő. Mások azt mondják, hogy nem kell tőle félni. Jól mossuk meg a gyümölcsöt - akár meleg vízzel, és alaposan töröljük át utána.

Nézd meg az erről készült videót!

Döntsd el, hogy mi fontosabb: az esztétikum, vagy a beltartalom! Szupermarket helyett vásárolj termelői piacon, vagy keress egy megbízható gazdát, akitől garantáltan olyan gyümölcsöt veszel, ami nem árt az egészségednek.

OSZD MEG MÁSOKKAL IS, HOGY TUDJANAK ERRŐL!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!