Csodálatos virágkompozíciókkal ejtette ámulatba a zsűrit.Mezőffy Tamás mester-virágkötő igényes, dekoratív és formabontó alkotásai meghozták a sikert: első helyezést ért el a Genovában megrendezett Europe Cup – European Florist Championship 2016 elnevezésű európai virágkötészeti versenyen. A számos díjjal és kiállítással büszkélkedő magyar bajnok 22 társával két napon át küzdött a bajnoki címért.

A versenykiírás szerint 6 feladatot kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

A klasszikus Fiat autó feldíszítésénél a közeli tengerparti város, San Remo pezsgő hangulatát kellett visszaadni az olasz virágok szépségével. A tűzőhabos dekoráció mérete nem haladhatta meg 400 cm x 200 cm-t és nem lehetett magasabb 250 cm-nél. Elvárás volt, hogy a kompozíció minimum 4 napig tartson és 120 perc állt rendelkezésre az elkészítéséhez.

A második feladatban két személy részére kellett piknik hangulatot teremteni. A hegyi piknikhez a tavasz üde színeit és virágait használhatták, a maximális méretkorlátokat betartva: 200 cm x 200 cm és maximum 200 cm magasság. A 90 perc alatt elkészíthető dekorációnak szintén 4 napig kellett tartósnak lennie.

További kompozíciók a verseny FB oldalán, ITT.

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS EZT A PÁRATLAN MAGYAR SIKERT!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!