A világklasszis úszónőnk a medencében nyert, de a bíróságon ismét vesztett.Hosszú Katinka már két aranyéremnél tart a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon. A győzelmek mellé azonban jutott egy vereség is, mert másodfokon is pert vesztett az őt doppingolással meggyanúsító kanadai újságíróval, Casey Barrett-tel szemben - írja a Hír24.

Az ügy 2015 májusáig nyúlik vissza, amikor a világ egyik vezető úszó szaklapjában, a Swimming World Magazine-ban Barrett azt fejtegette, ő nem hisz abban, hogy Hosszú csak a kitartó munka miatt lett klasszis.

A Magyar Úszó Szövetség akkori elnöke, Gyárfás Tamás közleményben utasította vissza a vádakat, de Hosszú ezzel nem érte be, és rágalmazás miatt beperelte Barrettet.

Tavaly nyáron aztán az arizonai bíróság azt állapította meg, hogy Barrett csak a véleményét írta le, úgyhogy elutasították a keresetét. Hosszú azonban fellebbezett, de másodfokon is elutasították, ugyanazzal az indokkal, hogy az újságíró nem tényeket sorolt, hanem csupán véleménynyilvánítás volt az írás. Ehhez pedig joga van. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!