Itt van, hogy idén kik nem fognak ebből az ajándékból kapni!



Tavalyi decemberben 2,6 millió nyugdíjas kapta meg a 10 ezer forintos Erzsébet utalványt, amit sok huzavona után a postások vittek házhoz. Az utalványokat még külföldre is kiküldték, amiből lett is nagy botrány, mert még az Ausztráliában élő nyugdíjasokhoz is eljutott az ajándékutalvány, aminek a kiküldése többe került, mint amennyit az ért. Nem beszélve arról, hogy külföldön fel sem tudják használni!!

Viszont sok itthon maradt nyugdíjas nem kapta meg akkor, és úgy tűnik, hogy idén sem fogják megkapni nagyon sokan. Megközelítőleg 17 ezer ember lesz, 17 ezer nyugdíjas, aki nem fogja megkapnia a karácsonyi ajándékát!
Megmutatjuk kik azok.

A 2016-os kormányrendelet szerint azt a személyt részesítik egyszeri, 10 ezer forintos juttatásban Erzsébet-utalvány formájában, akinek öregségi nyugdíjat folyósítanak. Ezzel a kormány kiküszöbölte, hogy azok a nyugdíjasok is megkapják az utalványt, akiknek a nyugdíjfolyósítását szüneteltetik.
Így aki öregségi nyugdíjas, de valamiért szüneteltetik a nyugdíját - tegyük fel munka miatt, ami a tanári és az egészségügyi pályán is gyakran előfordul -, azok nem számítsanak idén decemberben az ajándék Erzsébet utalványra, mert nem fogják megkapni!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!