A lövöldöző még szökésben van.



A legfrissebb információk szerint hat embert megölt, többet súlyosan megsebesített az az elkövető, aki a cseh Ostrava kórházában kezdett lövöldözni kedden. Négyen azonnal életüket vesztették, ketten később haltak bele sérülésükbe.

A lövöldözés kedden reggel, fél 9-kor történt a Prágától 350 kilométerre keletre lévő, Morvaország és Szilézia határán fekvő iparváros 1200 fekvőhelyesen egyetemi kórházában. Jirí Havrlant kórházigazgató azt mondta, hogy a lövöldözés a kórház traumatológiai osztályán történt. Más részletek egyelőre nem ismertek. A tettes indítékairól sem tudni semmit. A rendőrség azonosította az elkövetőt, aki szökésben van. Egy 180 centiméter magas, piros kabátos férfit keresnek.
A hatóságok hajtóvadászatot indítottak, a térségben több rendőrségi helikopter is felszállt.

Andrej Babis miniszterelnök katasztrófának nevezte a történteket, lemondta az összes programját és a helyszínre sietett. A vérengzés után a rendőrség lezárta a kórházat és a közelben lévő egyetemet is. A kórház közelében lévő műszaki egyetem épületét kiürítették.

Ez Csehország történetének második legnagyobb mészárlása, az előzőt 2015-ben követték el egy kocsmában, akkor nyolcan haltak meg.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!