Már látszik azt is, hogy mire számíthatunk hétvégén.



Nem csak ónos eső érkezik január 9-én, szerdán. Az Országos Meterorológia Szolgálat előrejelzése szerint újabb havazás lehet, csütörtökön pedig viharos erejű szél tör be.

Szerda délutántól várható inkább havazás, hózápor, az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb. Késő estére általában +1 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön, mint írtuk, az Időkép szerint főként a Dunántúlon és délkeleten alakulhat ki havazás, hószállingózás, hózápor. Északon, északkeleten viszont hosszabb időre kisüthet a nap. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +3 fok között alakulhat

Az OMSZ is azt írja, hogy nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve délkeleten, keleten fordulhat elő havazás, hózápor, 4-5 centis plusz réteg keletkezhet a már meglévő hólepelre, és azt is: viharos, 60 kilométeres óránkénti sebességű széllökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet az Észak-Dunántúlon és északkeleten.

Pénteken folytatódhat a havazás, az északi, északnyugati, majd a nyugatira forduló szél a Dunántúlon és északkeleten megerősödik. Északkeleten hófúvás is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -10 fok között alakul, de a derültebb, szélvédett, hóval borított tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -5 fok között várható.

A képre kattintva látható a friss felhőkép

A szél szombaton is erősen fúj majd, jellemzően nyugatról, de havazás, havas eső, ónos eső csak kisebb mennyiségben fordulhat elő.

Vasárnap jellemzően felhős lesz az ég, a szél is fújhat, hó inkább csak északkeleten fordulhat elő, máshol inkább eső várható. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!