Megkezdődött a 38 éves iraki migráns férfinak a pere.



A 38 éves bevándorló 8 nőt erőszakolt meg Norvégiában, és azzal védekezik, hogy a bűncselekmények során elvesztette az önuralmát. Hosszú ideje él Norvégiában, és akkor változott meg, amikor az összes családtagját meggyilkolták Irakban. Miután eltemette őket visszatért Norvégiába, de már „nem volt ugyanaz az ember”.

Magányosnak érezte magát, szeretethiányban szenvedett, és a nőkkel képtelen volt normálisan beszélni. Az erőszakos cselekedeteket önkívületi állapotban követte el, és elmondása szerint nem volt tisztában azzal, hogy mit tesz. Elmondta azt is, hogy Norvégiában már nem érezte jól magát, és szörnyen magányos volt, egyébként pedig „nagyon sajnálja az áldozatokat”.

A bűncselekményeket 2007 és 2010 között követte el. Közben és utána is sokszor próbálkozott még, de a megtámadott nők egy része kiszabadult a karmai közül. Egy 28 éves nő, aki teljes erővel belerúgott és sikerült megmenekülnie, kulcsfontosságú szerepet játszott a lebuktatásában és beazonosításában.

A tárgyalás során kiderült, hogy az elkövetőnek van felesége és egy kétéves fia, tehát a magányról szóló meséje ezzel nyilvánvalóan megbukott.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!