Minden vonal elárul valamit a személyiségedről.



A rajz azonban nagyon sokat elárul az ember személyiségéről, és hangulatáról, de még a másokkal való viszonyáról is. Kíváncsi vagy, hogy rólad mit árul el?
Rajzold le, ami hirtelen eszedbe jut, addig ne olvasd tovább a cikket!!

Akkor lássuk mit árul el rólad a rajz!

1. A rajz elhelyezkedése:

  • Ha a lap közepére rajzoltál: A rajz a lap közepére való elhelyezése kiegyensúlyozottságra vall, önmagad értékének helyes érzékeléséről, az egyenlőség érzéséről a többi emberrel szemben.
  • Ha a lap bal oldalára rajzoltál: Nem vagy 100%-osan a jelenben, egy részed kiemelten foglalkozik a múlt történéseivel, örömeivel és fájdalmaival.
  • Ha a jobb oldalra rajzoltál: A figyelmed hajlamos elcsapongani a jelen történéseiről, és a bizonytalan jövő felé fordul, azt fürkészi.
  • Ha a lap tetejére rajzoltál: Te nem vagy egy földhözragadt típus, keresed és élvezetedet leled a szellemi kivívásokban, szeretsz elmélyülni az élet nagy kérdésein.
  • Ha a lap aljára rajzoltál: Nagyon erősen ragaszkodsz a biztonsághoz, a mindennapok által nyújtott stabilitáshoz. Nem szereted a váratlan dolgokat, megfontolt személyiség vagy.

2. A rajz mérete:

  • Ha a rajzlap méretéhez képest arányos rajzot hoztál létre: Nincs semmi probléma az önértékeléseddel, kiegyensúlyozott személyiséggel rendelkezel, kellően magabiztos vagy a mindennapokban bármi is érjen.
  • Ha a rajzlap méretéhez képest kicsi rajzot hoztál létre: A kis rajzok sokszor kapcsolódnak össze a kishitűséggel, önértékelési hibákkal, önbizalomhiánnyal. Ne feledd: mindannyian egyenlőek vagyunk, mindannyian más erősségekkel és gyengeségekkel bírunk!
  • Ha a rajzlap méretéhez képest nagy rajzot hoztál létre: Rengeteg önbizalommal rendelkezel, talán túlzottan sokkal is, a legtöbbször talán sokkal többre is tartod magad és munkádat, mint a körülötted lévő emberekét. Vigyázz, a túl nagy egó birtokában lemaradsz önmagad objektív értékeléséről!

3. A rajz vonalai:

  • Gömbölyded, hullámos, íves vonalak: Ha a vonalaid gömbölydedek, akkor te egy gyengéd, megértő személyiség, vagy, és nagyfokú beleérző képességgel bírsz. Alkalmazkodó típus vagy, aki fontosnak tartod a környezetben lévőket, és kedvesen is bánsz velük.
  • Merev, négyzetes, szögletes vonalak: Nagyon határozottan mondod el mindenről a véleményedet, nehezen lehet befolyásolni, és meggyőzni mások igazáról. Sokszor már az önfejűségig ragaszkodsz az igazadhoz, erőteljes, és makacs ember vagy.

4. Rajz, vagy rajzok?

  • Ha egyetlen dolgot rajzoltál le: Kissé magányosnak érzed magad, elszigeteltnek a többi embertől. Ez jelentheti egy számodra fontos személlyel kapcsolatos egyet nem értésedet, vagy egy élethelyzetben kialakult tanácstalanságodat is, de utalhat a benned meglévő távolságtartó személyiségre is.
  • Ha több dolgot rajzoltál le: Igazi társasági ember, vagy aki akkor érzed jól magad igazán, ha van kivel megosztanod az idődet és a gondolataidat. Másokkal remekül kijössz, és kellő önbizalommal rendelkezel, hogy meghallgasd mások véleményét és kitarts a magadé mellett, ha szükséges.

5. A rajz kidolgozottsága:

  • Ha a rajz funkcionálisnak tekinthető: A lehető legkevesebb vonallal hoztad létre a rajzodat, éppen annyiból amennyiből felismerhető a rajta ábrázolt dolog? Akkor te egy határozott, logikus, és lényegre törő személyiség vagy.
  • Ha a rajz rengeteg részletet tartalmaz: Ha a rajzod sok vonalból áll, részletes, kacskaringós mintákkal díszített, akkor te egy nagyon kreatív, és intuitív személyiség vagy, aprólékos, aki szeret elmélyülni a részletekben. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!