Alapvető higiéniai szabályok, amikre kevesen figyelnek.



Fontos élelmiszer-biztonsági tanácsok, amelyeket ajánlott megfogadni!

Lássuk, mire kell odafigyelned leginkább!

1. Vizes, tejes flakonok, dobozok

Az emberek többsége nem gondol abba bele, hogy egy tejesdobozt, ásványvizes üveget, vagy üdítős műanyag flakont korábban hány ember foghatott meg piszkos kézzel, hogy elolvassa a terméken lévő feliratot. Ezért ha hazaviszed ezeket az üvegeket, de gyakorlatilag bármit az üzletből, fertőtlenítsd le.

2. Káposzta, karfiol

A káposzta külső leveleit el kell távolítanod, majd utána vágd kétfelé a zöldséget, és erős nyomású vízsugár alatt mosd meg, majd csak ezután vágd fel apróra. A karfiolt is fel kell kisebb részekre vágni, majd úgy megmosni, mert sok porszem, egyéb szennyeződés rejtőzhet a levelek között, a karfiol gumók mentén.

3. Rizs

Mindenféle rizst főzés előtt 3-4 alkalommal át kell mosni, mert így megszabadulhatsz a keményítőtől, amely a rizsszemeket beborítja. Mindenféle főzésre kerülő gabonaszemet alaposan meg kell mosni.

4. Fagyasztott zöldségek

A fagyasztott zöldségeket, gyümölcsöket, amelyeket az üzletből viszel haza, még kiolvadás előtt mosd át, majd kiolvadás után is, mert sok szennyeződés lehet ezeken a termékeken.

5. Hal

Ha megsütöd a halat, akkor nem muszáj megmosni, mert a magas hőhatás miatt elpusztulnak az esetleg kórokozók. Azonban a hal előkészítése után moss alaposan kezet, és fertőtlenítsd le a vágódeszkát, valamint a kést.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!