Kimagasló intelligenciával rendelkező embereket tömörítő társaság tagjai tesztelik évente az új játékokat és szavaznak arról, melyek az év legjobbjai.Kimagasló intelligenciával rendelkező embereket tömörítő társaság tagjai tesztelik évente az új játékokat és szavaznak arról, melyek az év legjobbjai. A zsűrizés nagyon szórakoztató, hiszen csak játszani kell!

Idén az egész napos versenyen mintegy száz Mensa-tag tesztelte a döntőbe került társasjátékokat és szavazott a díjak odaítéléséről. A játékokat az évek során kiforrott, kategóriánként eltérő szempontrendszer szerint értékelték.

A Mensa a legmagasabb intelligenciájú emberek nemzetközi klubja, amit 1946-ban alapítottak Angliában. Ma mintegy 140 ezer tagja van a világ száz országában, a tagság két százaléka hazánkban él. Magyarországi szervezet neve: Mensa HungarIQa. Honlapjukon megfogalmazzák, hogy a Mensa célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése valamely – a Mensa felügyelő pszichológusa által elfogadott – intelligenciateszten. 
 
A Mensa HungarIQa Egyesület ezúttal tizenegyedik alkalommal rendezte meg a társasjátékok bajnokságát. A versenyre minden évben társasjátékokat nevezhetnek a játékforgalmazók, és a győztes játékok elnyerik a Mensa Társasjátékdíjat. Ez az elismerés a társasjátékok egyik legnagyobb presztízsű díjának tartott amerikai Mensa Select Award magyar változata.
 
Logikai kategóriában a Remény hadművelet,
a haladók között a Hadara
családi kategóriában az Atlantica és a Kuruzslók Quendingburgban nyerte el a Mensa Társasjátékdíjat.
 
A szervezők tervei szerint jövőre új kategóriaként bevezetik a magyar fejlesztésű játékok díját is. Forrás
 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!