"Az Olimpia kezdete óta úgy kelek fel minden nap, hogy két dolog történik: Aranyat nyerünk és valamelyik sportolónkkal valami komoly probléma van. Ez így nagyon nincsen rendben és a felelősök megpróbálják eltusolni..."



Egyszerűen már nem tudok elmenni a magyar olimpiai csapat körül kialakult helyzet mellett. Valami nekem ebben az egészben nagyon bűzlik és egyre jobban felmereng bennem a 86'-os mexikói világbajnokság előtti, közbeni és utáni állapotok. Csak néhány eset:

Ifj. Knézy fogja és a 4x100-as férfi gyorsváltó közben felsorolja az első, a második, a harmadik magyar úszót, de Holoda Péter nevét egyszerűen az istenért nem hajlandó megemlíteni. Inkább az utolsó körben felmondja más nemzetekt úszóinak a nevét. 

Cseh Laci, Gyurta Dani és a többség magyar úszó képtelen kihozni magából a teljesítményt

Mindkét Verrasztó testvér visszalépett az Olimpiától és már hazafele tartanak

Szilágyi Liliána az úszása után lenyilatkozza, hogy "mindenki tehet egy szívességet".

Valami nagyon nem stimmel, az egész egy morbid alternatív valóságnak tűnik számomra. Közben a divatdrukkerek habzó szájjal osztogatják meg az 5 nap 5 arany című képeket és mindenki el van telve magától (az úszószövetség legnagyobb örömére), hogy mennyire sikeresek vagyunk. Valójában az érmek hosszútávon károsítják a magyar olimpiai sportot (NAGYON SAJNÁLOM, hogy ezt ki kell mondanom), ugyanis amíg Hosszú Katinka, Szász Emese vagy Szilágyi Áron szállítja az aranyat, addig csak nagyon kevesen akarják észrevenni a jeleket. A szövetség pedig a saját munkájának a minőségét fogja elbagatelizálni, amíg van kire mutogatni.

Gyárfás Tamásék is mutogathatnak arra a Hosszú Katinkára, aki Szalai módra nyomott egy coming out-ot. Csak amíg Szalai Ádám azóta két egyeneset nem tudott a labdába rúgni, addig Katinka 3 olimpiai aranyéremmel nyomatékosította a lényeget. Süllyed a magyar hajó! 

Ráadásul az olimpiai közvetítések színvonala sem képes megütni az Olimpia szellemiségét. Jól olvasod, direkt nem színvonalát akartam írni. Ugyanis már a szellemiséggel is gond van, amikor Knézy két naponta magyarázkodik, hogy miért ignorálta a menekült úszónőt, miért nem vett tudomást verseny közben a magyar Holoda Péterről és így tovább. Arról a Holoda Péterről, akiről az imént olvastam, hogy apja szemben áll a regnáló hatalommal. 

Tényleg ilyen szinten elaljasult a magyar politikai elit, hogy ennyire piti módon adja a parancsokat?

Persze lehet, hogy csak szimplán hülye és felkészületlen a Knézy, de nem hinném, hogy egy több generációs sportközvetítő család sarjaként, aki maga is évtizedek óta űzi a műfajt, ennyire felkészületlen lenne és ilyen szinten hibázna... Itt valami másról van szó.

Forrás: iflgazdasag.blog.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!