Egy 16 éves fiú végzett a kecskeméti család kutyájával.A Baon.hu számolt be egy szörnyű esetről, amikor egy család hőn szeretett yorkshire terrierjét egy 16 éves fiú lelőtte Nagyréven. 

A kecskeméti család horgászni utazott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyrévre, amikor az eset történt. A család 12 éves lánya két kutyájukkal az udvaron játszott péntek reggel, amíg az anyuka bement a lakásba kávét főzni pár percre. Mikor visszatért az udvarra, észrevette, hogy az egyik kutya eltűnt. Keresni kezdték, kirohantak az utcára, de akkor már ott feküdt a második szomszéd portája előtt.

A kutya tulajdonosa szerint a fiú először mindent tagadott, később beismerte a rendőröknek, hogy lelőtte a kutyát. Azt mondta, azért, mert azt hitte, kóbor kutya sétált az utcában. A légpuskából leadott lövés a kutya tüdejét érte, azonnal elpusztult.

Az elejtett kutya Nico, aki egy fajtatiszta, díjnyertes fedező yorki volt, több szépségversenyt nyert. Mindenhova vitték magukkal, még a széltől is óvták. 

A 16 éves fiú szülei is otthon voltak, amikor a lövés eldördült. A családnak több kutyája és macskája is van, amiket rossz körülmények között tartanak. 

A rendőrség szerint a kiskorú elkövetőt elfogták, eljárást indítottak ellene. A Büntető Törvénykönyv szerint, mivel betöltötte a 14. életévét, már büntethető, tettéért akár három évet is kaphat. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!