Megtörten mesélte el, hogy történt a brutális támadás.



Elaltatták azt a kutyát, amelyik halálra marcangolta az újszászi G. Máriát (†70). Az idős asszonyra legjobb barátnője, Éva kertjében támadt a harci eb, valamint két másik kutya. Mint kiderült, őket is elaltatták - írja a Blikk.

A szörnyű tragédia másnapján még mindig képtelen elfogadni Éva, hogy 30 éves barátsága Máriával örökre véget ért. 

– Tudtam, hogy Marika beugrik hozzám. Én segítettem neki mindig cigarettát tölteni. Bármikor is jött, előtte mindig megkocogtatta az ablakot vagy bekiabált – kezdte Éva, aki hozzátette, ezúttal az idős asszony nem jelezte, hogy érkezik, csak csendben belépett a kapun.

– Én és a lányom csak akkor vettük észre, hogy nálunk van, amikor a lányom kiment a házból, és meglátta a földön fekvő Máriát. Ráordított a kutyákra, akik a test mellett ültek, hogy tűnjenek el. Addigra én is kiértem, borzalmas látvány fogadott. Szinte egyetlen ép porcikája sem maradt, letépték a fejbőrét, a haját, a karjairól és a lábáról a bőrt. Annyit tudott mondani, hogy nagyon fázik, aztán elveszítette az eszméletét – idézte fel az asszony.

– A szuka, ami Marira támadt, az enyém volt, aztán a vejem hozott a házhoz egy kant. Nyolc héttel ezelőtt kölykük született. Emberre soha nem támadtak, sőt nagyon szófogadóak voltak. A másfél éves kisunokám a hátukon lovagolt, szó nélkül eltűrték. Az történhetett, hogy a kicsi odaszaladt Marihoz, aki talán tett egy félreérthető mozdulatot, az anyakutya pedig veszélyben érezhette a kicsit, így támadt. Az eset után azonnal beleegyeztem, hogy elaltassák őket. A lányom most várandós a második gyermekével, jobb lesz, ha egy újszülött mellett nem élnek ilyen veszélyes kutyák – mondta Éva, miközben sírva mutatta a kertben az a helyet, ahol barátnőjét széttépte a szuka.

Máriát mindenki nagyon szerette Újszászon. Az idős nő egyedül élt, Szolnokon élő fia járt hozzá. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!