Az ír turista soknak találta a 25 ezer forintos viteldíjat a Margitszigetre.



Óbudáról, a Sziget fesztiválról hazainduló utas soknak találta a 25 ezer forintos viteldíjat a Margitszigeti szállásához, ezért ütötte meg egy taxis. A távolság egyébként nagy kerülővel se több, mint 5-6 kilométer!

Mivel a fuvar végén nem tudott kártyával fizetni, a taxis elvitte őt egy bank automatához, és miután a turista felvett 20 ezer forintot, a taxis közölte vele, hogy csak akkor viszi el a szálláshelyére, ha 25 ezer forintot fizet a fuvarért.

Az ír férfi sokallta az összeget, és azt kérte a taxistól, hogy vigye a rendőrségre, aki ezért megütötte. Ezután utasát elvitte egy elhagyatott hegyvidéki helyre, és azt mondta, csak akkor viszi el a Margitszigetre, ha 25 ezer forintot fizet. A férfi ezután odaadta a pénzt, a taxis pedig kirángatta az autóból, és elhajtott.
Az ír turista feljelentést tett, és a rendőrök gyorsan beazonosították az elkövető D. József 45 éves budapesti taxist, akit már ki is hallgattak.
Önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

Az UBER kitiltása óta sokan nehezményezik, hogy a személyfuvaroztatásban nincs választási lehetőség, és főleg a külföldiek elmondása szerint Budapesten egyáltalán nem biztonságos a taxizás. Szerintük a turistákat nagyon sokszor kemény atrocitások érik a taxisok részéről, és mindennapos a lehúzás meg az agresszivitás, amit a mostani megdöbbentő eset is alátámaszt…

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!