Ezt okozza a düh a szervezetedben. Jó tudni!Legközelebb mielőtt felidegeskednél, gondolj arra, hogyan tudnád lecsillapítani magad, hiszen ilyenkor a szervezetben nagyon káros folyamatok mennek végbe.

Két órával a veszekedések után a szívroham kockázata ötszörösére növekszik. Izraeli kutatók 1996 és 2013 közötti időszakban tanulmányokat tettek közzé azzal kapcsolatban, hogy a veszekedés, stressz, hangos szóváltás után többszörösére nő a szívinfarktus, és a stroke kockázata.

A düh bizonyítottan szív- és érrendszeri betegségeket von maga után, ha nem vigyázunk testi és lelki nyugalmunkra. Kutatások alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az akut koronária (amikor az elzáródott artériák miatt légszomj, és mellkasi fájdalom jelentkezik), és stroke kockázata 4,7-szer nagyobb a veszekedések, düh-érzet után. Azoknál, akik életmódjukból, vagy egészségi állapotukból kifolyólag nem tartoznak a veszélyeztetett (dohányzás, szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás) csoportba, még így is kevésbé káros a düh, vagy a veszekedés. Ilyenkor sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy egy elzáródott artéria befolyásolja az agy működését, mint nyugodt állapotban. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!