A közterületfelügyelet bekeményített. A nap 24 órájára vonatkozik a szigorítás!



A varosikurir.hu számolt be róla, hogy az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet illetékeseinek az az ötletük támadt, hogy a szünidő közeledtével közleményben tiltják be a kijárást a nap 24 órájában a 12 év alatti gyerekeknek.

A közlemény szerint:

12 ÉVEN ALULI GYERMEKEK NEM TARTÓZKODHATNAK SZÜLŐI FELÜGYELET NÉLKÜL KÖZTERÜLETEN. A NYÁRI SZÜNIDŐBEN EZÉRT MUNKATÁRSAINK HOSSZABBÍTOTT SZOLGÁLATBAN, 22:00 ÓRÁIG JÁRŐRÖZNEK. AZ ELLENŐRZÉSEK HELYSZÍNEIT KITERJESZTETTÜK A VÍZPARTOKRA ÉS A JÁTSZÓTEREKRE IS. 

A kommentekből látszik, hogy megoszlanak a vélemények:

“Most komolyan? Azért ez így messze nem életszerű. Egy ekkora gyerek már önállóan jön-megy a környéken, ne adj Isten leviszi a szemetet, kutyát sétáltat, bevásárol a nagymamának, kedvére bringázik, lemegy a játszótérre…”

“Ez valami félreértés lehet. Vagy csak kétértelmű fogalmazás. Gondolom, azt akarták írni, hogy a közterületfelügyelő bácsik szerint nem kóser, ha a gyerek egyedül tartózkodik közterületen, de ők éberen figyelnek majd és jól megmentik a csellengő és vízbe fúlni tervező gyerekeket, ezzel is szolgálva a dolgozó NER-t, Azt nem írják, hogy ez a “nem tartózkodhat” az bárminemű jogszabály lenne.”

“És amelyik gyerek egyedül jár a közeli suliba, edzésre mert 10-11 évesen annyira önálló, akkor mi van, megbüntetnek?”

“Kedves mindenki!Az egyértelmű volt,hogy nem azokról a gyerekekről szól,akik lemennek a boltba,kutyát sétáltatni,vagy barátokkal a játszótérre.De vannak amikor 10-12 évesek bandába verődve rongálják a játszótereket,trágár módon beszélnek….stb.Szerintem inkább örülni kellene,hogy valaki vigyáz a gyerekeinkre!”Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!