Az orvosok álláspontja egyértelmű a népszerű gumipapucsokkal, klumpákkal kapcsolatban.



Ha neked is van ebből a típusú gumipapucsból, akkor ritkábban és kevesebbet viseld, mert egészségügyi kockázatokat rejt a használata.

Ezek a frappáns tervezésű papucsok nagyon elterjedtek, szinte minden üzletben megtalálhatók, hiszen olcsók, könnyűek és kényelmesnek tűnnek.

Ám az ortopéd orvosok szerint semmiképp sem szabad sokat használni ezeket a gumiból készült lábbeliket, hiszen hosszabb távon sarokproblémákat, elváltozásokat okozhatnak.

Mikor a sarkadat nem tartja a lábbeli, lábujjaiddal jobban „kapaszkodsz”, és ez hosszútávon elváltozásokat okozhat. Ezért csak rövid ideig viseld - például a kertben és vízparton.

Főként azok óvakodjanak az ilyen papucsok viselésétől, akiknek baj van a lábfejükkel, például bokasüllyedéstől szenvednek. Az ilyen lábbelik tovább ronthatják a helyzetet, és még a problémamentes személyeknél is mozgásszervi panaszokat idézhetnek elő. 

Ha a sarok nem kap stabilitást, ínhüvelygyulladás is kialakulhat, de okozhatja a lábujjak deformálódását, körömproblémákat, tyúkszemet, vagy bőrkeményedést is.

Ezek a tények nem azt jelentik, hogy egyáltalán nem viselhetünk ilyen papucsot, csak gondoljuk meg, hogy mennyi időt hordjuk.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!