A Dávid naptár szerint ekkor köszönt be az igazi ősz.



A magánmeteorológus szerint az enyhe, de esős ősz után fagyos, kemény telünk lesz. Naptárja szerint a tavalyihoz hasonlóan kitolódik a legmelegebb évszak egészen szeptemberre.

'Novemberben átlagos, a hónapra amúgy is jellemző időjárásra van kilátás: egyre inkább hűl majd a levegő, végül megjelennek az éjszakai fagyok, és nappal sem lesz tíz foknál magasabb csúcshőmérséklet.

A decemberi hideghullám 12-13-án várható, Luca napjára, ekkor akár -8, -9 fok is lehet nappal” – mondta Dávid Mihály. Bár évek óta várunk arra, hogy karácsonykor hólepelbe boruljon az ország, ezt ígérni ilyen távlatban nem tudja az időjós.

Még kétséges, lesz-e akkor csapadék és ha igen, akkor eső-e vagy hó, de a hőmérsékleti előrejelzés szerint van esély a fehér karácsonyra.

Megerősíti Dávid számításait a nemzetközi meteorológiai portál Az Accuweather is elkészítette a jövő évi prognózisát, a weboldalukon márciusig érhető el a hosszútávú előrejelzés.

A nemzetközi meteorológiai portál megerősíti Dávid Mihály számításait: januárra esőt és hideget jelez, februárban pedig szerintük is több napon mínuszokat mérhetünk éjszaka. Azt jelzik, hogy február közepéig kitart a kemény tél, március 4-5-től pedig rohamosan melegszik majd az idő.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!