Évről-évre egyre nagyobb mennyiségben érkeznek élelmiszerek, élelmiszeri alapanyagok Kínából.Ezeknek a termékeknek a fogyasztása súlyos fizikai és mentális következményeket rejt magában, ezért nem árt velük vigyázni.

1. Ttilápia – A tilápia halat 80 %-ban Kínából exportálják. A vízszennyezés hatalmas probléma Kínában és senki nem tudja, mivel etetik ezeket a halakat. 

2. Tőkehal – 50% -a Kínából származik. A probléma ugyanaz, mint az előzőnél.

3. Kínai almalé – sok almalé Kínából származik. Kína olyan növényvédőket használ, ami az EU-ban tilos..

4. Gombakonzerv – 34% -a az összes gombakonzervnek Kínából származik. Senki nem tudja, milyen gombát termesztenek, és pontosan hogyan.

5. Kínai fokhagyma – Kínából származik a nálunk árul fokhagyma egy része. Mint más növényeknél, a növényvédő szerek miatt nem biztonságos.

6. Csirke – előfordul kínai csirke is a szupermarketekben, ezek nevelése nagyon kétes körülmények közöt történik, ráadásul veszélyes szerekkel gyorsítják a növekedésüket.

7. Műanyag rizs – Hatalmas mennyiségű hamis rizst foglaltak már le Kínában, és úgy vélik, hogy ez a termék burgonyával kombinált műgyanta. Hosszú távú fogyasztása rákot okozhat.

8. Bors – és egyes más fűszerek vegyszeres, koszos kezelés miatt

9. Ipari só – sokszor kapható étkezési sónak álcázva, súlyosan egészségkárosító.

10. Zöldborsó – Szójabab, zöld festék és nátrium-metabiszulfit segítségével hamis zöldborsókonzervet is gyártanak Kínában.

Ha csak tehetjük, kerüljük az import termékek fogyasztását. Vásároljunk megbízható magyar kész termékeket és alapanyagokat!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!