Nem is olyan egyformák!Ha az európai ember találkozik a mongoloid népcsoportok valamelyik képviselőivel, egyből felkiált, hogy “jéé, mind egyformák”. Azonban ha több időt töltenénk velük, feltűnnének az apró különbségek. Lássuk, melyek ezek!

Kínaiak

A kínaiak arcformája kerekebb, és az arccsontjuk is szélesebb a japánokénál, koreaiakénál. Azt szokták mondani, hogy a kínaiak a macskára, a japánok meg a halra hasonlítanak. Emellett az arcszínűk is sötétebb a többiekéhez képest.

A kínaiak viselkedése jóval zajosabb, izgágább, merészebb, mint a japánoké, és a legtöbb nemzet a kínaiakat tartja a legkulturálatlanabbnak.

Japánok

Hosszúkás arcformájuk van, az arccsontjuk és az orruk meghatározó és a szemeik nagyok. Bőrük sokkal világosabb, mint a kínaiaké, amire még rá is játszanak, hiszen különböző kozmetikai szerekkel fehérebbé teszik. A japánok visszafogottabbak, csendesebbek, intelligensebbek.

Koreaiak

A koreaiakat a beszédük alapján lehet jól megkülönböztetni, mert ők a hangsúlyt a mondataik végére szeretik helyezni, míg a japánok beszéde monoton és suttogó, a kínaiaké meg harsány.

Öltözködés

A japánok kedvelik a drága, stílusos öltözékeket, a kínaiak változatosan öltözködnek, de olykor ruházatuk igencsak rendetlen. Például este egy kínai lazán kimegy az üzletbe pizsamában, a japán ilyet sosem tenne. A koreaiak öltözködése a kínaiak és a japánok stílusa között van, azaz jobban öltözködnek mint a kínaiak, de nem érik utol a japánokat. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!