Ha épp az ellentété akarod, vagyis fogyni szeretnél, akkor is érdemes elolvasni.



Ha te is azon személyek közé tartozol, akiket gyakran bélyegeznek meg a 'csak csont és bőr' kifejezéssel, jó helyen jársz. Jobban éreznéd magad, ha felszednél pár egészséges kilót? Íme egy jó kis hízókúra, amivel nem üres kalóriákkal nyomod tele a tested, hanem egészséges falatokkal, melyek meg is maradnak rajtad, ha kitartasz.

Az örökölt genetika, a helytelen táplálkozás, a megfelelő testmozgás és a pihenés hiánya csak néhány lehet azon okok közül, melyek nem engedik, hogy magadra szedj pár kilót. Az alábbiakban néhány hasznos tippet találsz, melyeket ha megfogadod, segítenek elérni a célod.

Amennyiben a gyorséttermi kajákon akarsz hízni, ez is egy megoldás, ám azoktól csak zsírban fogsz gyarapodni, ami nem a legegészségesebb. Pékárut is tömhetsz magadba, de a szénhidrát-alapú diéta szintén a zsírpárnáknak kedvez. Éppen ezért, fontos a tápanyagok közti egyensúly, de a legfontosabb a testmozgás, ami során izomban gyarapodhatsz.

Gondoskodj arról, hogy a tányérodra napi szinten kerüljön sovány hús vagy tojás, friss zöldség, gyümölcs, tejtermék, és a gabonafélék közül is a teljes kiőrlésűt válaszd.

Étrend-javaslat

Reggeli: egy bögre teljes kiőrlésű gabonából készült müzli, (házi vagy zsíros) tej, egy pohár frissen csavart gyümölcslé, egy banán.

Ebéd: burgonya, barna rizs, bab vagy teljes kiőrlésű kenyér tofuval, (házi vagy zsíros) sajttal, desszertként egy alma mogyoróvajjal.

Vacsora: burgonyapüre vajjal, tejjel habosítva, párolt zöldbab vagy brokkoli, sajtszósz.

Tízórai és uzsonna: egy marék dióféle (mandula, mogyoró, dió), fehérje-shake vagy smoothie, görög joghurt gyümölccsel.

Az étrend csak a tájékoztatás céljából született, egyébként tetszés és ízlés szerint válogathatsz a hozzávalók között, kiegészítheted párolt vagy grillezett sovány hússal, hallal, tojással.

A sport és a megfelelő vízmennyiség fogyasztása is segít a súlygyarapodásban. A leghatékonyabb mozgásfajta számodra a súlyzózás, guggolás, fekvőtámasz, úszás vagy talajtorna.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!