Kíméletesen tágít, és utána nem fog szorítani, nyomni.



Van néhány hasznos trükk, mellyel viselhetővé, kényelmessé tehető a szűk lábbeli. 

1. Töröld át a lábbeli belsejét egészségügyi szesszel. Itass át egy vattapamacsot, és bőven kend be alkohollal az anyagot. Ezt követően húzd csak fel a cipőt, majd viseld két órán át. Máris sokkal kényelmesebb. A szakember szerint, érdemes ugyanezt tenned a tökéletesen illő, ám helyenként sértő cipőkkel is. A szesz ugyanis megpuhítja a bőrt, ami a viseléssel a láb után alakul, és már nem fog sebeket okozni.

2. Hajszárító és egy vastag harisnya (vagy zokni) segítségével is megnyújtható a lábbeli. Bújj bele a harisnyába, vedd fel a cipőt, majd a hajszárítóval hevítsd fel mindenhol a bőrt. 15 perccel később érezhető lesz a változás.

3. A természetes bőrből készült lábbelit ricinus olajjal is könnyedén meg lehet nyújtani, amennyiben egy vattapamacs segítségével kevés olajjal bekened a cipő belsejét, vársz pár percig, míg beissza, aztán egy papírtörlővel itasd fel a felesleget. Ez a módszer nemcsak az új lábbelik esetében alkalmazható, hanem azoknál is, melyeket régen viseltél, ezért most feltörnék a lábad.

4. A bőr felpuhítására a parafin is alkalmas. Ezt a legkönnyebben egy átlagos parafin gyertya felolvasztásával oldhatod meg, a kapott folyadékkal pedig kend be a lábbelit éjszakára. Reggel töröld át a cipőt egy papírtörlővel, eltüntetve a parafin nyomait.

5. Gondoltad volna, hogy újsággal is tágíthatsz a lábbeliden? Nedves újságpapírral tömd meg a cipők orrát, és hagyd megszáradni. Kötelező, hogy szobahőmérsékleten szárítsd ki a lábbelit, semmiképp se a radiátoron vagy egyéb hőforrás mellett.

6. A leghatékonyabb módja a cipőtágításnak a műanyag zacskó. Töltsd meg a zacskókat 1/4-ig vízzel, helyezd azokat a cipők orrába, majd tedd a lábbeliket a fagyasztóládába. A fagyás során a víz térfogata megnő, ezzel pedig megnyújtja a lábbelit is. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!