Három emberéletet követelt a felelőtlenség.



A tragédiában hárman vesztették életüket, köztük a balesetet okozó, feltehetően ittas K. Nikolett. Ketten súlyosan megsérültek.

A szemből érkező kocsiban egy kiskunhalasi házaspár ült, esélyük sem volt a túlélésre, a helyszínen meghaltak. Információnk szerint a pár hölgy tagja a helyi óvodában dolgozott. Az egész település gyászolja az asszonyt.

K. Nikolett a szerencsétlenséget megelőző este két fiatal barátjával és 14 éves lányával mulatott az egyik helyi kocsmában. – Csak pár órát voltak itt, nem ittak sokat. Fejenként talán három sört, ha elkortyoltak – mondta a Bliknek egy helybeli, aki azon az este maga is a helyi ivó vendége volt. Éjfél körül azonban már záróra volt, így nem maradhattak tovább a kocsmában.

– Nikolett haza akarta vinni a tinilányát, ám a barátai kérlelték, hogy ne üljön ilyen állapotban volán mögé. Két huszonéves sráccal volt akkor, és mind a ketten kérték, hogy ne vezessen így. Egyikük, bár szintén ittas állapotban volt, még volt annyira józan, hogy tudott volna vezetni. Niki azonban hajthatatlan volt, s beült párja kocsijának volánja mögé – tette hozzá a férfi.

Hazavitte kiskunmajsai otthonába a lányát, szerencsére eközben még nem történt baj, a kislány kimaradt a tragédiából. Majd az anya a barátaival Kiskunhalas felé vette az irányt. Úgy tudjuk, itt egy másik kocsmában folytatódott a mulatozás. Reggel nyolc óra körül indultak haza, amikor beütött a baj. Vélhetően az elfogyasztott alkoholnak és a nagy sebességnek köszönhetően nem tudta irányítani az autót: először a jobb oldali padkára futott rá, majd amikor elrántotta a kormányt, a szemből érkező másik autóval ütközött.

Szinte semmi nem maradt a két járműből, a motor kiszakadt, az üvegek összetörtek, a kocsik darabkái szanaszét repültek.

A baleset körülményeit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A 14 éves lány árván maradt, hiszen az édesapját már korábban elvesztette. A teljesen összetört tinire jelenleg a nagybátyja vigyáz.

Egy héten belül ez a második!

Alig pár nappal a kiskunmajsai tragédia előtt Mezőörsnél is brutális autóbaleset történt. Két autó ütközött frontálisan a településtől nem messze lévő főúton. Mindkét kocsi kiégett, heten lelték így a halálukat, köztük egy 9 éves gyermek is.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!