Ha gondolkodtál már azon, milyen fajta krumpli jó a marhahúsos franciasalátához, vagy azon, melyik típus való főzéshez és melyik sütéshez, akkor most megtudhatod, mi alapján kell választanod.

Bizonyára észrevetted, hogy míg bizonyos fajta krumplit jobb főzésre használni, mert szinte azonnal puhára fő, addig más fajtákból csodálatosan ízletes sült krumpli készül.

Ha azonban a boltban nincs külön feltüntetve ez az információ, felmerülhet a kérdés, vajon melyik krumpli való főzéshez, és melyik sütéshez?

Miből készítheted a sült krumplit?

Ha sült krumplira vágysz, akkor előbb el kell döntened, pontosan hogyan is szeretnéd. Ha ropogósan szereted, akkor a vörös héjú krumpli a neked való. Ha azonban éppen ellenkezőleg, a valamivel vastagabbra szelt, de rendkívül lágy és ízletes sült krumplit szereted, akkor a fehér héjút kell választanod.

Ha sütőben készítenéd el: Ha így szeretnéd megsütni a burgonyát, akkor a fehér héjú változat a legalkalmasabb, mivel ez a legízletesebb.

Főzéshez való krumpli: Ugyancsak a fehér burgonya ajánlott az ízletes és jó állagú krumplipüré elkészítéséhez is.

A különböző főtt köretekhez választhatsz piros héjú krumplit, ami jobban megőrzi a formáját, vagy fehéret, amely összetörhet ugyan, de ízletesebb is.

Salátákhoz alkalmas krumpli

Mi a piros héjú burgonyát javasoljuk, mivel ez főzés után is megőriz valamennyit a keménységéből, nem esik szét. Ezt a fajtát bármilyen krumplisaláta elkészítéséhez is használhatod.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!