Több hó esik, mint amire számítottak. Módosították az előrejelzést: ennyi várható hétfőig.



Szombat estig még folytatódik az országos havazás, de a Dunántúlon nyugat felől gyengül, éjszaka fokozatosan megszűnik a csapadék. Síkvidéken az ország északnyugati felében további 1-7, délkeleti felében további 7-15 cm hó valószínű. A hóréteg vastagsága vasárnap reggelig főként délen, délkeleten, illetve a hegyvidéki területeken elérheti a 15-20, a délkeleti határvidéken meghaladhatja a 20 cm-t, aminek jó része ott nedves, tapadó hó formában valószínű.

A keleti határnál vegyes formájú csapadék (havas eső, fagyott eső) sem kizárt. A havazás vasárnap napközben keletre, északkeletre szorul vissza, miközben a hőmérséklet is több helyen fagypont fölé emelkedik és északkeleten havas eső is lehetséges, így jelentősebb hógyarapodás már nem valószínű.

Az élénk, néhol erős északi, északkeleti szél főként a Nyugat-Dunántúlon, illetve az Észak-Alföldön, északkeleten kissé hordhatja a havat. Ugyanakkor északkeleten már éjszaka, nyugaton pedig vasárnap reggeltől mérséklődik a légmozgás. - Országos Meteorológiai Szolgálat

Az időkép előrejelzése szerint ennyi hóra kell készülni a következő napokban:

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!