Óriási pókháló borítja be az egész partot.Rémisztő pókháló képei járják be a világot. A hátborzongató felvételek egy görögországi tó partján készültek.

Óriási pókháló borítja be a növényzetet az északkelet-görögországi Visztonida-tó partján. A különleges pókháló fátyolként fedi a tóparti bokrokat körülbelül egy kilométer hosszan.

A jelenség váratlan, de nem példa nélküli. A pókháló minden évben megjelenik, de kisebb, és nem egybefüggő területeken. Euterpe Patetszini, a helyi természetvédelmi park biológusa szerint az évszakhoz képest szokatlanul meleg miatt elszaporodtak a legyek és a szúnyogok, ezáltal a pókoknak túl sok táplálék állt rendelkezésükre, a meleg pedig tökéletes volt a szaporodáshoz.

A pókháló bokrokat, kerítéseket és kisebb fákat is beterít.

A hálót készítő pókok az álláspókok (Tetragnatha) nemzetségébe tartoznak. Ezekről az ízelt lábúakról ismert, hogy vizek közelében szövik hálójukat, néhány faj a vízen is képes szaladni.

A szakértők szerint ezek a pókok nem veszélyesek, a hőmérséklet csökkenésével és az őszi esők megérkezésével elpusztulnak, hálójuk lebomlik.

Hasonló gigantikus pókháló terítette be egy hónappal ezelőtt a szintén görögországi Aitoliko tengerparti város egy partszakaszát. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!