Lehet, hogy már el is kelt a 2,5 milliárdos luxusvilla.



Árulja svábhegyi luxusvilláját Friderikusz Sándor. A Pénzcentrum pedig - némi keresgélés után - az ingatlan hivatalos hirdetését is megtalálta. Az egyik, luxusingatlanokra specializálódott portálon 2,5 milliárd forintért kínálják, míg egy másik közvetítő adatbázisában 7,9 millió euró a kínálati ár.
Az Engel & Völkers és a Duna House Prime kínálatában is megtalálható ingatlanhirdetés szövege szerint, csak 'kivételesen keveseknek adatik meg olyan álomotthon, ahol a fantáziának és a szépségnek szinte semmi sem szab határt. Az alkotók tökéletes harmóniát teremtettek, megidézve az itáliai paloták pompáját, s a villa minden szegletében kompromisszumok nélkül válthatták valóra álmaikat.'


Stílusában a villa tökéletes egységet mutat, amit neves, jórészt itáliai művészekből álló alkotógárda hozott létre. Az évekig készült freskók, a falakhoz helyiségenként hangolt, ravennai műhelyből származó mozaikok, egyedileg tervezett szőnyegek, fa-, fém és üvegmunkák, mind a legfinomabb képző és iparművészeti remekművek olyan tökéletes összhangban, akár egy olasz zenemű hangjai. A műalkotások természetesen XXI. századi technikát rejtenek a konyhától a fürdőkön át a könyvtárszobáig, de mindig alárendelt szerepet betöltve, a művészi értékeket kihangsúlyozva - írják az ajánlóban.

A villa 1050 négyzetméteres, 3 szintes, hatalmas park öleli körül, mely teljes szimbiózisban él a környező védett erdőkkel, így valamennyi teraszról, a műalkotással felérő medencéből, sőt a teniszpályáról is a budai hegyek panorámáját lehet élvezni.

További érdekesség - bár ez nem szerepel a hirdetésben -, hogy a most eladósorba került svábhegyi villa korábbi tulajdonosa a meggyilkolt vállalkozó, Fenyő János volt.


Pár évvel korábban egyébként kiderült, a tulajdoni lap szerint több lakásra osztott villa tulajdonosa nem is Friderikusz volt, hanem egy Kft. A cégnek ugyan van magyar ügyvezetője, de a tulajdonosa egy luxemburgi vállalat. Egyébként ugyanez a cég vásárolta meg korábban Friderikusz vállalkozásától a Vörösmarty téren lévő lakását is - írta a Bors.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!