Visszasírjuk majd a változékony júliusi időt.Már hét végén 30-32, a jövő héten 34-36 fokot mérhetünk.

Tartósan 30 fok fölött marad a hőmérséklet, 20-22 fokos trópusi éjszakákkal. Semmi jele, hogy mérséklődjön a hőség, a következő 2-3 hét melegebb lesz az átlagosnál. Jól döntöttek, akik most mennek szabadságra.

Az idősekre és a kisgyerekekre kifejezetten veszélyes lehet az ilyen hőhullám. A legkisebbek és a legidősebbek hőháztartása könnyen felborul a melegben. Az idősek nem érzik a szomjúságot, így kiszáradhatnak. A nagyobb gyerekek pedig a játékba belefeledkezve túlhevülhetnek, megéghetnek, napszúrást kaphatnak. Hőguta azokat fenyegeti, akik egyenruhában kénytelenek dolgozni, rendőrök, tűzoltók, mentők.

Különösen nehéz lesz most a kismamáknak. Bedagad a lábuk és légszomj gyötri őket. Legjobb, ha hűvös helyen maradnak, felpolcolják a lábukat és sok buborékmentes ásványvizet isznak.

A kutyákat, macskákat és más házi kedvenceket is megviseli a hőség. Fontos, hogy elegendő friss vízhez jussanak. Az evidens, hogy ne zárjuk be őket a kocsiba, de a lakásban is kedvük szerint vonulhassanak el a hűvösebb sarokba.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!