Szerda délelőtt érkezett egy szekszárdi présháztulajdonoshoz két ismerőse pálinkát főzni, de még másnap sem kerültek elő, ezért elkezdték keresni őket.



Egy 50, 60 és 70 év körüli férfi egy présház pincéjében főzte a pálinkát Szekszárdon, és ihattak az előpárlatból, ez okozhatta a halálukat az RTL Klub Híradója szerint. 

Szerda délelőtt érkezett egy szekszárdi présháztulajdonoshoz két ismerőse pálinkát főzni, de még másnap sem kerültek elő, ezért elkezdték keresni őket. Családtagjaik a keresésükre indultak, és a szőlőhegyen lévő présházban találták meg őket, de már csak az élettelen testüket, amiket a tűzoltók hoztak ki a présházból. 

A három férfi jól ismerte egymást, sokat dolgoztak együtt a szőlőben, össze is jártak. Az RTL-nek nyilatkozó ismerősük szerint nem voltak alkoholisták, ha ittak, akkor is lehetett velük normálisan beszélni.  

Gyakorlott pálinkafőzőnek számítottak, de most mégis túl korán ihattak a lefőzött párlatból. Szakemberek szerint a pálinkafőzéskor legelőször keletkező előpárlat, az úgy nevezett rézeleje nagyon mérgező, több mérgező anyagot is tartalmaz, például metilalkoholt, aldehideket, rezet vagy ecetsavat is, fogyasztása már kis mennyiségben is halálos lehet. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!