10-ből 6-an viszik magukkal a telefont az illemhelyre is. Hiba!



Számos veszélyt tartogat az illemhely, más baktériumok és mikrobákon túl, többek közt a szalmonella is megtelepedhet a legtisztábbnak hitt fürdőszobában is. Kutatók szerint ezek a kórokozók akkor is megtelepedhetnek a telefonon, ha nem azzal a kézzel fogjuk meg a készüléket, amelyikkel a vécépapírért nyúltunk. Pusztán azáltal, hogy valahová letettük a fürdőben a telefont, máris a saját egészségünket veszélyeztetjük.

Azáltal, hogy a telefonunk felmelegszik, máris a megfelelő táptalajt biztosítja a baktériumok számára. Imádni fogják, és nem csak jó életkörülményt fog biztosítani egy ilyen meleg felület, de a szaporodás szempontjából is ideális. Utána pedig az arcunkhoz emeljük a telefont, vagy evés közben egyet Facebookozunk, és jobb, ha bele sem gondolunk, hogy hány vírussal, és baktériummal fertőzhetjük meg magunkat.

Arról nem is beszélve, hogy ha egy nyilvános helyen, az irodában, vendéglőben, színházban megyünk el a vécére, és ott is magunkkal visszük a telefont. Ha már semmiképp nem tudunk a telefonunk nélkül a vécére menni, soha ne tegyük le semmilyen fürdőszobai bútorzatra, felületre, inkább tartsuk a zsebünkben. A legjobb, ha minden alkalom után alaposan lefertőtlenítjük a készüléket, és antibakteriális szappannal kezet mosunk.

A fürdőszoba nem egy túl higiénikus környezet, figyeljünk arra is, hogy használat után a WC-tető legyen mindig lecsukva, és a fogkeféket se tartsuk túl közel a WC-csészéhez.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!