Így előzheted meg a kipirosodást, viszketést.



Az érzékeny bőrrel nem könnyű bánni, mert elég egy apró figyelmetlenség, egy nem megfelelő krém, máris irritáció keletkezik a felszínén, amely viszket, ég, netán fáj is.  Bőrgyógyászok tanácsaira hagyatkozva következzen 6 dolog, amit messziről el kell kerülni az érzékeny bőrűeknek.

1. Ruhafestékek, színezőanyagok

A ruhákat különböző kémiai anyagokat tartalmazó vegyszerekkel színezik, ezért vásárlás után minden darabot moss ki, mert így a fölösleges festékektől is megszabadulhatsz. Ha érzékeny a bőröd, a hajfestékektől is óvakodj, mert ezek a szerek is irriátációt okozhatnak.

2. Illóolajok

A nem bio illóolajokkal vigyáznod kell, mert olyan anyagokat, szereket is tartalmazhatnak, amelyet az érzékeny bőröd nem bír, ezért ilyen készítményeket ne kenj rá a bőrödre, csak párologtatóban használd.

3. Hámlasztó készítmények

Jól nézd meg, hogy milyen bőrhámlasztó krémmel szeretnél megszabadulni az elhalt hámsejtjeidtől. Ha citruskivonatot tartalmaz a készítmény, és a bőröd érzékeny, inkább ne kend be azzal magad. Inkább használj egy erősebb anyagból készült szivacsot, és azzal dörzsöld végig a testedet.

4. E-vitaminos olaj

Ha érzékeny a bőröd, akkor ez az olaj könnyedén eltömítheti a pórusaidat, és allergiás reakciót is kiválthat, ezért nagy területeket a testeden nem ajánlott bekenni.

5. Vegyi anyagokat tartalmazó napkrémek

Kerülni kell azon napvédőkrémek használatát, amelyek Oxybenzone, Avobenzone, Homosalate nevű kemikáliákat tartalmaznak.

6. Parfümök

Ha érzékeny a bőröd, ne vidd túlzásba a parfümhasználatot, mert ezek az illatszerek tele vannak mesterséges anyagokkal, amelyek könnyen bőrirritációt okozhatnak. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!