A gyártó titokban megváltoztatta a Nutella receptjét. Dagad a botrány.A Nutella nagyon finom, bár eddig is sejtettük, hogy nem túl egészséges.

Ha megnézzük az alábbi fotót, ezen nem is lehet csodálkozni: A fele cukor, van még benne sok pálmaolaj, tejpor, némi kakaó és ki ne felejtsük a mogyorót.

Úgy tűnik, a gyártó cég nemhogy arra törekedne, hogy egészségesebbé tegye, még tovább növelte a cukortartalmat.

Pár nappal ezelőtt jelentette be a hamburgi fogyasztóvédelmi hivatal, hogy a Nutella receptjén a Ferrero gyártócég változásokat eszközölt, és az előállítás során még több cukrot és tejport használnak fel.

A régi Nutellában 55,9 százalékos volt a cukortartalom, az új termékben már 56,3 százalékos. A tejpor a korábbi 7,5 százalékról 8,7 százalékra módosult. A fogyasztóvédelmi hivatal tájékoztatása szerint az új Nutella fehérebb árnyalatúvá vált, ami a több tejpornak és a kevesebb kakaónak köszönhető, a termék ára viszont nem módosult.

Ez azért rossz hír, mert manapság több olyan konkrét tervezet van, ami arról szól, hogy minden élelmiszergyártó törekedjen a kevesebb cukor felhasználására, így járulva hozzá a lakosság egészségének megőrzéséhez. A Nutellának ez úgy néz ki, hogy nem fontos.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!