A macedón–görög határ megerősítése miatt volt külföldi szolgálaton.



Jó kondícióban lévő, tapasztalt rendőr volt a nagykállói Plajner Ferenc, az a 40 éves címzetes rendőr törzszászlós, aki csütörtökön meghalt Macedóniában.

A tragikus körülmények között hunyt le Plajner Ferenc. Ferenc már régóta szolgált a rendőrség kötelékében, és nem a macedón–görög határ megerősítése volt az első külföldi szolgálata. A fiatalember a közösségi oldalai tanúsága szerint nagy gondot fordított egészségére: rendszeresen sportolt, még videót is töltött fel a szabadtéri konditeremben végzett edzéseiről. A testmozgás lett a végzete is: Macedóniában a szabadidejében, úgy tudjuk, futás közben rosszul lett, életét már nem tudták megmenteni.

– Ferencnek nem volt saját családja, az édesanyjánál lakott, amikor itthon volt. Az apja már régebben meghalt, két testvére is elköltözött a családi házból. Szegény édesanyja is nagyon beteg, amikor Ferenc felettesei mentek hozzá, hogy közöljék a rossz hírt, orvost is vittek magukkal, nehogy baj legyen – árulta el az egyik rokon. – Mindannyian megrendültünk a halála hírétől, egy nagyon jó és kedves ember volt.

Ferenc holttestének hazaszállításáról a rendőrség gondoskodik, a család a temetésről a későbbiekben fog intézkedni.

Tegnap hazatértek a rendőr kollégái: az európai határok védelmében Macedóniában egy hónapig szolgálatot teljesítő rendőröket Szegeden fogadták.

Macedóniában a 30 magyar rendőr a helyi határrendészekkel együttműködve főleg járőrszolgálatot látott el az illegális határátlépéseket megakadályozandó, illetve közreműködött az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!