Ilyen tényleg nincs máshol a világban!Magyarország keleti részén, a Tisza mellett fekszik egy község, Gergelyiugornya. De miért is ilyen különleges? 

A házak többsége valamikor a 80-as években lett felhúzva, amikor a szocializmusban bármilyen megoldással lehetett nyaralót építeni. Nagy divat volt itt telket venni, és mivel az árak alacsonyak voltak, még a kispénzű emberek is megengedhették maguknak az építkezést.

Legtöbbször saját kezűleg készült beépítve mindet, amit éppen olcsón meg lehetett szerezni.

Az ártér és a vizes talaj miatt gólyalábakon állnak a házak.

Egymáshoz igen közel vannak, így szinte olyan, mint egy kommuna. Több külföldi lapban is megjelentek már a falu különleges épületei, így nem csoda, hogy nyáron szinte varázsütésre életre kel az üdülőtelep, ahol még véletlenül sincs két egyforma ház.

Festői környezetben, három folyó torkolatánál (Tisza, Szamos, Kraszna) találjuk Gergelyiugornyát, alig pár kilométerre Vásárosnaménytól. Az üdülőövezet közvetlenül az aranyhomokos Tisza strand mellett fekszik, háromszáz méterre az Atlantica vízi vidámparktól. A Tisza ezen szakasza biztonságosan lehet fürdeni. Éttermek, kifőzdék, bolt és számtalan szórakozási lehetőség található, vagyis minden van, ami egy jó hangulatú nyaraláshoz kell!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!