Erről a nők többsége nem is tud.



7 ok, amely az erős arcszőrzet kiváltója lehet nők esetében.

1- Genetika

Mint oly sok dolog az életben, az állon megjelenő szőrzet mögött is állhatnak genetikai faktorok. Ha nagymamádra vagy édesanyádra is jellemző volt az idő előrehaladtával, akkor valószínűleg te sem fogsz kimaradni.

2- Hormonzavar

Amikor a tested furcsa dolgokon megy keresztül, akkor a legtöbben estben a hormonok tehetők felelőssé a változásokért. Ha az androgének (férfi nemi hormonok) szintje megemelkedik, az maga után vonhatja a szőrzet megjelenését az állon.

3- Kor

Ahogy idősödünk a szervezet hormonháztartásában is változások következnek be. Amikor egy nő eléri a menopauzát, egyre kevesebb ösztrogén hormont kezd el termelni, amely a női nemi hormon. Ha ebben az időszakban jelenik meg a szőrzet, akkor egyértelmű az ok.

4- Policisztás petefészek-szindróma

Ha nem az életkor tehető felelőssé a szőrzet megjelenéséért, akkor valószínűsíthető, hogy policisztás petefészek-szindrómád van (PCOSZ). Ez az állapot hatással van a reproduktív szervekre és hormonokra. A tünetek között szerepel a szőrösödés mellett a szabálytalan menstruáció, hízékonyság, meddőség, petefészek ciszták.

5- Cushing-szindróma

A túlzott szőrnövekedés a Cushing-szindrómával is összefüggésbe hozható, amely egy olyan állapot, amelyet a kortizol nevű hormon túltermelődése okoz. A túlzott szőrnövekedés csak egy tünet a sok közül. Kialakulhatnak striák, súlygyarapodás és 2-es típusú cukorbetegség is.

6- Veleszületett mellékvese hyperplasia

Ez egy olyan állapot, amelyet rendszerint születéskor diagnosztizálnak. Ez a rendellenesség körülbelül 15 000-ből egy gyermeknél fordul elő. Itt hiányzik egy olyan enzim, amely szükséges a mellékvesében történő bizonyos hormonszekrécióhoz. Ennek eredményeképpen a szervezet több férfi hormont termel és ez váltja ki a túlzott szőrnövekedést.

7- Terhesség vagy fogamzásgátlás

Az egyik legnagyobb hormonális változás, amelyen egy nő teste keresztülmehet, a terhesség. Ennek hatására a szőrnövekedésben változás állhat be. Hasonlóképpen a fogamzásgátlók alkalmazása során szokatlan szőrnövekedést tapasztalhat a készítmény alkalmazója. Ezek a változások jellemzően átmenetiek és megszűnnek, amint a szervezet visszatér a normális állapotába.

A legegyszerűbb és legjobb módszer a gyantázás és a lézeres kezelés, mivel a borotválkozással csak erősíted a szőrszálak végeit. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!