Többször is tapasztalhattuk már, hogy nem minden esetben kell extra költségekbe bocsátkoznunk ahhoz, hogy valami kiválóan működjön.

Más szavakkal, a siker nem mindig az anyagiakon múlik, elég sokszor a leleményesség és az ésszerű gondolkodás. Ez a 'szabály' a háztartásbeli költségekre is érvényes: például, nem feltétlenül a legdrágább tisztítószer az, ami makulátlanná teszi a ruháinkat.

Felröppent ugyanis egy friss megállapítás, a téma szakértőinek a jóvoltából, hogy mindössze egy banális konyhai alapanyaggal, mely egyetlen háztartásból sem hiányzik, ragyogóvá varázsolhatók a fekete ruhák.

Nincs szükség speciális mosószerekre ahhoz, hogy a gardróbunk fekete darabjai megőrizzék intenzitásukat - elegendő csupán annyi, ha a mosás elindítása előtt sót teszünk a mosógépünk adagolójába.

A fekete ruháink teljes pompájukban tündökölni fognak, és nem fakulnak, amennyiben a szokásos (normál) mosási ciklust egy teáskanálnyi konyhasóval turbózzuk fel. 

A titok abban rejlik, hogy a közönséges konyhasónak megvan az a tulajdonsága, hogy növeli a ruhák színpigmentáltságát, így a szövetek gyakorlatilag újjászületnek: tovább tartanak, és nem fakulnak ki olyan könnyen.

Lehetőleg a klasszikus ruhaszárítási módszert válasszuk (a hátsó kertben a szárítókötélen, vagy a ruhaszárítón, ami az erkélyen van).

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!