"Az alábbi képeken a szonár (ultrahangos kereső) készülékünk képernyőjét látják. Amit látnak, jól látják… Egy élettelen test."



Az alábbi bejegyzés szokatlan és helyenként kemény kérdéseket feszeget!

'Itt az ideje, hogy kulturált vitát folytassunk a vízi balesetek okairól. Aki egy kicsit is figyelemmel kíséri a híradásokat az akarva-akaratlanul hallhatja, hogy ez évben milyen sok áldozatot szednek hazai vizeink. Számtalan alkalommal foglalkoztunk és foglalkozunk a megelőzéssel, ám erőfeszítéseink ellenére újra és újra bekövetkezik egy-egy tragédia. Vajon miért?

Önkritikát kell gyakorolnom, gyakorolnunk. Azt gondolom nem mindent teszünk meg a tragédiák bekövetkezése ellen. Talán nem elég agresszív a kommunikációink, de néha már-már erőtlennek érzem magunkat a közönnyel szemben. Azt érzem, hogy ez így kevés, többet kell beszélnünk és cselekednünk.Azonban van egy igen fontos kérdés!Mit tehet az egyén? Hol van az egyéni felelősség határa?Nem egy olyan vízbefulladás történt az elmúlt időszakban amikor az áldozatok (zömében felnőttek) nem tudtak úszni, ezt hozzátartozóik is egyértelműen megerősítették a helyszínen való kikérdezés során.Teljesen érthetetlen ez a jelenség!Amit még hozzá lehet fűzni, hogy egyik eset sem a kijelölt fürdőhelyen történt, sokkal inkább a strandbójákon kívül, közismerten a mély vízben, a parttól távolabbi helyeken.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!