Fogmosás után érdemes ezt megcsinálni.Az aktív szén egy természetes csodaszer, amely elsősorban a szervezetben elraktározódott káros méreganyagokat képes magába szívni, így megszabadítva a sok betegség forrásaként szolgáló toxikus vegyületektől. 

Aktív szenet (ami tulajdonképpen széntablettát, vagy port jelent, ezekben a formákban kaphatók a gyógyszertárakban) kell kúraszerűen alkalmazni. Ez a különleges készítmény az elszíneződött fogakat is ragyogóvá varázsolja, így akik imádják a kávét, a teát, de már nem szeretnek sárgás árnyalatú fogaikkal mosolyogni, próbálják ki az aktív szenet.

Több helyen is keringenek olyan téves információk, miszerint az aktív szén a szervezetből a hasznos tápanyagokat is magába szívja. Nos, ez nem igaz. Az aktív szén ugyan képes egyes gyógyszerek hatóanyagait, vagy a szintetikus módon előállított vitaminokat magába szívni, de a természetes hatóanyagokat nem. Fontos azonban az, hogy a tisztítókúra során két órával étkezés előtt vegyük be a szenet, ugyanis az evés már megzavarhatja a tisztulási folyamatot.

Az elszíneződött fogú személyek azért örülhetnek, mert az aktív faszén képes a kávékban, teákban lévő tanninokat, vagyis csersavakat eltávolítani, ami köztudottak a fogakra tapadva sárgás-barnás árnyalatot kölcsönöznek. Természetesen a dolog nem úgy működik, hogy egyszer megmossuk fogainkat a szénnel, és máris ragyognak a fogaink. A lényeg a rendszeres, többhetes fogmosás, idővel a fogak árnyalata fehérebbé válik.

Először a fogainkat mossuk meg a hagyományos módon, fogkrémmel. Érdemes az aktív szenes fogmosást egy külön, erre a célra vásárolt fogkefével elvégezni. Ezt nedvesítsük be, majd tegyünk rá egy tablettát, vagy mártsuk bele a szénporba. Pár percig súroljuk jól meg a fogakat, majd alaposan öblítsük ki a szánkat. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!