Nagyon alacsony kalória tartalmú grapefruit diéta terv:

Az alap menü a hétre minden napján a következő:

Reggeli: fél grapefruit vagy 2.5 dl bármilyen édesítetlen gyümölcslé + két szelet bacon + 2 ízlés szerint elkészített tojás + fekete kávé (cukor nélkül) vagy édesítés nélküli tea.

Ebéd: fél grapefruit vagy 2.5 dl bármilyen édesítetlen gyümölcslé + saláta alacsony kalóriájú öntettel + bármilyen mennyiségben sovány csirke hús, sovány marha vagy hal tetszés szerint elkészítve + fekete kávé (cukor nélkül) vagy édesítés nélküli tea.

Vacsora: fél grapefruit vagy 2.5 dl bármilyen édesítetlen gyümölcslé + bármennyi saláta alacsony kalóriájú öntettel vagy bármilyen piros vagy zöld zöldség vajban vagy fűszerekben megfőzve + sovány csirke hús, sovány marha vagy hal tetszés szerint elkészítve + fekete kávé (cukor nélkül) vagy édesítés nélküli tea.

Lefekvés előtti: 2.5 dl paradicsom lé vagy lefölözött tej.

Semmi egyéb harapnivaló nem megengedett. A húsokra és a halra is csak a zöldfűszerezés a megengedett. Nem használható a szója szósz, mustár, ketchup.

A diéta szerint ezt 12 napig követni kell, majd 2 nap kimarad és megint meg kell ismételni a két hetes ciklust pontosan a leírtak szerint.

E szerint a diéta szerint 800 vagy  kevesebb a kalóriabevitelünk naponta. A grapefruit vagy gyümölcs levek fontosak, mert elkezdődnek a zsírégető folyamatok, de ne igyál se többet, se kevesebbet a javasolt mennyiségnél.

  • Ha tudod, csökkentsd le a kávé mennyiséget, mert hatással van az inzulin egyensúlyra, ami megakadályozhatja az égetési folyamatot. Étkezésenként csak 1 kávét igyál!
  • Ne egyél az étkezések között! Ha a javasolt ételt eszed, nem leszel éhes.
  • Ha lehet, süsd meg az ételt vajban és tegyél vajat a zöldségre is.
  • Ne egyél édességet, kenyeret, vagy fehér zöldséget és édesburgonyát.
  • Ehetsz dupla vagy tripla adagot a húsokból, zöldségből és salátából.
  • Egyél addig, amíg tele nem leszel. 
  • Amit nem ehetsz: fehér hagyma, krumpli, zeller, borsó, gabonapehely, kukorica, keményített zöldségek, chips, mogyoró krém, tészta, lekvárok, édesített savanyúság, ropi-félék, gyümölcs, magas zsírtartalmú saláta öntetek.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!