A chia mag hatalmas népszerűségének hátterében az áll, hogy valóban hatásos. ÍGY FOGYASZD!A chia magban kevés kalória van, de Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, melyek segítik a fogyást. Emellett rostokban is gazdag, így laktatóvá teszi azt, amibe beleteszed.

Ha chia magot eszel, mindig figyelj arra, hogy az kellően be legyen áztatva. Ehhez a magmennyiség tízszeresének megfelelő vízben áztasd a chia magot fél órán keresztül, majd csepegtesd le. Ilyen módon a magok megpuhulnak, és könnyebben fogyaszthatóvá válnak.

Nagyon magas a rosttartalma! A megemelt rostbevitel minimális kalóriákkal is eltelíti a gyomrot, hosszan garantálja a teltségérzetet és kitisztítja a bélrendszert. Ha a magvakat a reggelidhez adva fogyasztod, akkor a chia igazi bélradírként vonul végig a bélrendszeren. Salaktalanít, és ezzel nagyban segíti a fogyást.

Leginkább reggel vagy délelőtt érdemes fogyasztani. Beletehetd joghurtba, és hagyod, hogy jól megszívja magát. Vagy keverhetsz egy kanál áztatott magot főzés közben a zabkásába. Van, aki a turmixokba szór őrölt chiát, így még kiadósabbá teszi azt.

RECEPT: Nézd meg, hogy készíthetsz fogyasztó banános-chia magos palacsintát! ITT olvashatod a receptet!

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!