"Én csak meg akartam kímélni őket a szenvedéstől, de nem ástam elég mélyre."



A 64 éves asszony nem először csinált ilyet.
Hatalmas közfelháborodást keltett a pénteki eset, amikor egy XXIII. kerületi nő élve elásott három, kéthetes kismacskát. A halálra ítélt kiscicákat egy szomszéd vette észre, miután egyiküknek sikerült kiásnia magát. A Bors megszólaltatta az állatkínzó nőt, aki állítja, őt a jó szándék vezérelte.

„Az egyik kezemmel fogtam a lapátot, a szemeimet be­hunytam, a má­sikkal pedig beletettem őket a gö­dörbe fejjel lefelé. Elmebetegnek, szörnyetegnek hisznek és neveznek, pedig a régi rendszerben ez teljesen bevett szokás volt, az újszülött cicákat rengetegen fojtották vízbe, avagy temették a föld alá” – mesélte Ancsa, hozzátéve: nem először tett így.

„A szomszédasszony ébresztett fel, hogy segítsek rajta, mert a cicákat ma­gukra hagyta az anyjuk, s már két napja az ablaka alatt nyávognak, amitől nem tudnak aludni. Senki nem adott nekik enni, éhen haltak volna. Én csak meg akartam kímélni őket a szenvedéstől, de nem ástam elég mélyre. Jót akartam, de rosszul sült el” – magyarázkodott.

Az állatkínzással gyanúsított nő egyébként állatbarátként tekint magára, a férjével két kutyát és két macskát is tartanak, illetve elmondása szerint az udvaron élőket is rendszeresen szokta etetni.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!