Több országrészben is lehet zivatarokra és jégre számítani.



Egy időre elköszönhetünk a napsütéstől. Már ma is több helyen alakulhat ki zápor, hétvégére viszont egészen biztosan esős idő lesz.

Ma gyakran lesz erősen felhős az ég, és főleg a Dunántúlon alakulnak ki záporok. A DK-i szél sokfelé lesz erős. 16 és 21°C között alakul a hőmérséklet. Keleten még több napsütés várható. Főként délutántól, elsősorban a Dunántúlon nő a csapadék esélye, helyenként zivatar is várható. A délkeleti, déli szelet nagyobb területen erős lökések kísérik. Ma délutántól (kis eséllyel) előbb az Alföld déli, délkeleti részén, majd leginkább a Dunántúlon, annak is főként a nyugati felében helyenként előfordulhatnak zivatarok, apró szemű jég kíséretében.

Csütörtökön kevés felhő, sok napsütés várható. Csapadék nem lesz, a légmozgás viszont erős marad. Kellemes, 19°C körüli maximum ígérkezik.
Péntek erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé valószínű eső, zápor. A csapadékos tájakon 10 fok közelében marad a hőmérséklet.

Pénteken nagyobb mennyiségű csapadék érkezhet, nagyjából 6-8 mm csapadékra kell számítani országosan.

Szombat változóan felhős időre van kilátás, elszórtan záporokkal. Reggel párás lesz a levegő. 14 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és – jelen számítások szerint – több helyen fordulhat elő eső, záporeső. 10 és 15 fok közé gyengül a felmelegedés

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!