Nagy kár volt beülni a kocsiba...A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai 2018. június 23-án Tiszadadán ellenőriztek egy autóval közlekedő férfit.

Az igazoltatásra azért került sor, mert a férfi által vezetett gépkocsin csak hátul volt rendszám. A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a jármű ki van vonva a forgalomból, és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezik, továbbá a gépkocsit a férfi adásvételi szerződés alapján még márciusban megvásárolta, de az a mai napig nem lett a nevére átíratva.

A rendőrök a 47 éves tiszadobi járművezetővel szemben a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt jelzett. A férfit hiteles légalkoholmérés céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol további két alkalommal is bűncselekményi értékhatárt elérő légalkohol-koncentrációt fújt. Megállapítást nyert továbbá, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkezik, mivel járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll.

47 éves tiszadobi férfit a helyi rendőrkapitányságon szabálysértési őrizetbe vették. Ellene szabálysértési és külön büntetőeljárást is indítottak.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!