Az agy sosem alszik, de létezik néhány olyan módszer, amely segítségével pihenhet és regenerálódhat.Dr. Alexandru Vlad Ciurea idegsebész egy interjúban fejtette ki véleményét az életről és arról, mit kellene mindenkinek tennie lefekvés előtt, valamint reggel.

“Idegsebészként a műtőben és a rendelőben nagyon sok szenvedéssel találkozom. Az idegsebészeti beavatkozások általában rémülettel töltik el mind a beteget, mind pedig a hozzátartozókat. Nagyon aggódnak a műtét miatt. A beavatkozást végző csapat részéről igen nagyfokú szakértelem és koncentráció szükséges. Az agy nem olyan szerv, amit csak úgy a kezedben tarthatsz. Sokan nem gondolják, de az agynak is szüksége van pihenésre” – fejtette ki Dr. Alexandru Vlad Ciurea idegsebész.

Az ünnepek, nyári szabadságolások ideje alatt hajlamosak vagyunk túllépni a korlátainkat: sokkal többet eszünk, iszunk, éjszakázunk, reggel a szokásosnál több kávét iszunk, és bizony nem sok időt fordítunk a konkrét pihenésre.

“Az agy sosem alszik, de létezik néhány olyan módszer, amely segítségével pihenhet és regenerálódhat. Az agynak pozitív ingerekre van szüksége” – mondta a szakember.

Tanácsok:

Reggel ébredés után közvetlenül igyunk meg egy nagy pohár vizet.

Ne tartsuk a mobilunkat az ágyunk mellett, így elkerülhetjük, hogy az legyen az első inger, amivel reggel találkozunk. Inkább nézzünk ki az ablakon, szemléljük az eget, a fákat, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy kertes házban lakunk, akkor menjünk ki a zöldbe.

A kellemes zene is nyugtatóan hat az agyra, ezért naponta többször hallgassunk valamilyen meditatív melódiát.

Figyeljünk oda a táplálkozásunkra, törekedjünk arra, hogy könnyű ételeket fogyasszunk, mert, ha túlságosan tele van a gyomrunk, az agyunk is nehezebb és több munkát kell végezzen. Vörösbort időnkét mértékkel lehet fogyasztani, az ugyanis tisztítja a véredényeket, viszont nem szabad túlzásba vinni, mert az alkohol pusztítja az idegsejteket.

Sokkal kevesebb időt kellene a tévénézéssel tölteni, így csökkentve a negatív hírek “fogyasztását”. A napi egy csomag cigaretta elszívása igen káros, viszont, ha valaki mindenképp ragaszkodik hozzá, hetente egyszer még esetleg belefér egy szál minőségi szivar, tanácsolja az idegsebész.

“Szánjunk egy kis időt magunkra minden nap. Ajándékozzuk meg magunkat egy néhány percnyi csenddel, belső békével és örömmel. Ha figyelmet fordítunk magunkra, a dolgaink rendben lesznek. A boldogság egy igazi táplálék az agy számára” – mondta dr. Ciurea.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!