A szakember szerint a lábaink gyakorlatilag az életünk irányvonalát mutatják meg, és ha valami baj éri ezen végtagokat, akkor a következő lelki problémák alakulhatnak ki.



“A lábaink többet elárulnak az életünkről, az útról, ahová tartunk, a képességeinkről, tapasztalatainkról, a biztonságérzetünkről, a jelenünkről, mint azt gondolnánk” – mondja Laura Maria Cojocaru román pszichoterapeuta.
A szakember szerint a lábaink gyakorlatilag az életünk irányvonalát mutatják meg, és ha valami baj éri ezen végtagokat, akkor a következő lelki problémák alakulhatnak ki:

1. Úgy érezzük majd, hogy “nem tudjuk megtenni”, “nem vagyunk képesek rá”, “nem megfelelő az alkalom” arra, hogy előrelépést tegyünk az életünkben, vagy valami újat tanuljunk meg.

2. Nem fogunk tudni túllépni bizonyos múltbeli sérelmeinket, amelyeket már nem tudunk meg nem történté tenni, mégis gondolatainkat folyamatosan ez köti le.

3. Nem tudunk megszabadulni a rossz szokásainktól, szenvedélyeinktől.

4. Félni fogunk a jövőtől, hogy valami rosszul fog elsülni, és nem tudunk megfelelni az új elvárásoknak.

5. Mérhetetlen kontrollvágy lesz úrrá rajtunk, mi akarunk dominálni úgy az eseményeken, mint az embereken.

6. Kritikussá, támadóvá válunk.

7. Egyensúlyzavar keletkezik az elvárásaink és a konkrét képességeink között, ami kudarchoz vezet. Ezt pedig nem fogjuk jól viselni.

Laura Maria Cojocaru szerint a lábaink olykor fontos üzeneteket fogalmaznak meg, amelyeket igyekezzünk megérteni, megfejteni. Lássuk melyek ezek.

Talpak

A talpak a stabilitást, a biztonságot, a bizalmat, a jövőt érintő eseményekhez, kérdésekhez kapcsolódnak, így figyeljük meg a viselkedésüket, hogy kiderítsük, mi zajlik éppen ezeken a területeken.

Lábszár

Ez azzal van összefüggésbe, hogy képesek vagyunk-e felülemelkedni a problémákon, hogy új szemszögből tudjuk-e megvizsgálni a történéseket, eseményeket, és hogy a belső erőnket miként tudjuk aktiválni a siker érdekében.

Térdek

Szoros kapcsolatban vannak a rugalmassággal, hogy miként tudunk helytállni a világban, mennyire tudjuk hatékonyan kezelni a problémákat. Az is fontos, hogy miként tudunk úrrá lenni a gőgösségünkön, a büszkeségünkön, az irigységünkön.

Combok

Az erőt, a motivációt jelképezik, amelyek segítségével vagy el tudjuk érni a céljainkat, vagy kudarcot vallunk.

Csípő

Ez teremt kapcsolatot a lábak és a többi testrész között, így arról árulkodik, hogy milyen helyzetben vagyunk most, és mire számíthatunk a jövőben. Képesek vagyunk-e stratégiát kidolgozni, amire felépítjük az életünket, álmainkat, vagy nem. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!