Ha csökken a védekezőrendszer hatékonysága ez a két, egyszerűen, otthon elvégezhető módszer jusson eszedbe.



A neves moszkvai professzor, Szergej Bubnovski, megosztotta innovatív módszerét, mely az immunrendszer erősítését szolgálja.

A professzor szerint a hideg-meleg váltakozó zuhany, a hideg fürdő, és a jégfürdő a lábak számára, mind-mind olyan eljárások, amelyek nagyban elősegítik az immunrendszer erősödését. Azt állítja, hogy munkánkból hazatérve tegyük a lábunkat 10-15 másodpercre jégfürdőbe, ez erősítheti az immunitást és segíthet az influenza elleni küzdelemben!

Egy angol tanulmány is kimutatta, hogy a napi hideg zuhany képes növelni a fehérvérsejtek számát, ami köztudottan segít a betegségek leküzdésében.

A hideg vizes zuhanyzás alkalmával a testünk megpróbál felmelegedni, az anyagcsere felgyorsul, ami által az immunrendszer fellendül, és ez növeli a fehérvérsejtek számát.

A téli hideg vízben való úszás is hatékony. Igaz, néha oxidatív stresszhez vezet, ha azonban rutinná válik, nagyszerű immunrendszer-serkentő hatású.

Ezt tegyük rendszeresen az immunrendszer erősítése érdekében:

1. módszer

Öntsünk hideg vizet a fürdőkádba vagy egy lavórba. Ezután adjunk hozzá néhány jégkockát, és tartsuk a lábainkat a vízben 10-15 másodpercig. Ezt az eljárást minden este meg kell ismételni lefekvés előtt. Nagyon hasznos a gyengült immunitás esetén.

2. módszer

A normál hőmérsékletű vízzel tusolás után engedjünk hideg vizet a lábainkra. Az eljárást kétszer ismételjük meg. Az elején biztos nehezünkre esik, de ha hozzászokunk nagyszerű hatással lesz a szervezetünkre. A hideg vizes zuhanyzás az elején csak pár másodperc legyen, később érezni fogod, hogy mennyit bírsz. Fél perc már elég!

Ne félj, a fenti módszerektől nem fogsz megfázni! Az 'ellustult' immunrendszeredet viszont azonnal bekapcsolod!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!