A helyi lakosok másképp élték meg az elzártságot, mint a szállodában rekedt vendégek!



Kedves Mindenki!
Nem szokásom ilyesmi bejegyzéseket írogatni, nem is tettem soha, de most muszáj kiírnom magamból (magunkból), mert ez már tűrhetetlen! Előre jelzem, nem leszek finom és nőies, és rövid sem, de törekszem rá!
Az elmúlt napok eseményeire egyszerűen nincsenek szavak….! Olyan mértékű düh, csalódottság és elkeseredettség tombol a Felső-Mátra lakóiban – azt hiszem beszélhetek mindenki nevében -, hogy ez egyszerűen leírhatatlan!!!!! Nehogy azt gondoljátok, hogy amit a média leadott az a valóság! Olyan mértékű megrendezett riportok voltak ezek, hogy az agyam eldobom! Tudom, mert itt élek, átéltem és sajnos már nem első alkalommal! Itt minden az itt ragadt vendégekről szólt, akik 4 csillagos szállodákban, hotelekben, panziókban ragadtak! Nem bántani akarom őket, nem tehetnek ők sem erről, de ez már felháborító, hogy minden róluk szólt, akik melegben voltak, volt áramuk, meleg ételük és vizük!!! Tudnék mesélni itt is egy-két milliomos, bunkó f...ról, akinek ekkor az volt a legnagyobb gondja, hogy miért nincs svédasztalos vacsora, miért nem működik a jakuzzi, mert azzal jobban elütné az időt, nincs Wifi, nem tud internetezni….! Elküldenélek a kőbányába dolgozni, te büdös gyökér!!!!
Az hogy a helyi lakosokat senki meg nem kérdezte, hogy éltek-haltok-e, az szinte itt már megszokott! Itt tényleg csak egymásra számíthatunk, kis közösségek vagyunk mi itt fent, ilyen esetekben meg pláne összetartunk! S.E.N.K.I, hangsúlyozom , S. E. N. K. I. felénk sem nézett, a kutya nem csöngetett be, hogy van-e szükségetek valamire!!!! Persze mentek a TV-ben a kemény, megrendezett mentések….. a szálló vendégek részére, mindenféle egyesületek, szervezetek, mentő egységek szervezésében, s mártírként bemutatva őket, hogy mennyit segítenek éjt-nappallá téve! Ja, csak az itt lakókhoz senki hozzá sem szólt! Az hogy ez a 21. században megtörténhet egyszerűen félelmetes!!! Nem a hó a gond, hiszen itt mi hozzá vagyunk szokva ehhez – bár ez még itt, helyi viszonylatban is durva, hogy 1 nap alatt 80 cm hó lepakoljon -, nem rettenünk meg a hótól és hidegtől. De az, hogy itt Galyatetőn pl. 2 napig se áram, se fűtés, se meleg étel, se meleg víz..máshol rosszabb, 4 napnál is több idő áram nélkül! De a szállodákban mindez megvolt, és jelezném, nem csak ott voltak gyerekek, hanem itt is élnek, laknak babák, kicsik, nagyok!!! Nekik magyarázd el, hogy nem eszel meleg ételt 3-4 napig, nem fürdesz és nagykabátban kell otthon ülnöd, mert fűteni sem tudsz!!!!!!!!!! WTF? Nekem kapásból két ismerősöm mondta, hogy az a megoldás, ha elköltözünk innen!!! Tényleg ez lenne a megoldás? Miért? Nem, nem megyek, nem megyünk, ez az otthonom, a Mátra a szívem csücske! Nem én fogom feladni a harcot, küzdünk ezért a helyért!!!! Mindig azt mondom, nem az Isten háta mögött lakunk, hanem Isten lába alatt! Aztán hogy kapaszkodóként nyújtja-e azt nekünk, vagy egy kicsit megtapicskol, az már más kérdés!!!!
Nem tudom, kinek a hibája mindez, nem is akarok már ezzel foglalkozni, elfáradtam, elfáradtunk!!!! Köszönet azoknak az embereknek, akik azon dolgoztak hóban, fagyban, szélben, hogy megtakarítsák az utakat, fákat vágjanak és takarítsanak le az útról, a hókotróknak, áramszolgáltató dolgozóinak (de szigorúan a kétkezi, fizikai munkát végzőknek) és még sorolhatnám! De persze nekik sem jutott semmi, még egy rohadt meleg ebéd sem, mert persze M.imrében az idősek kaptak!!! Hogy is van ez????? Egy srác, aki a mi utcánkat túrta le, Gyöngyösről jött és megkérdezte, hogy kaphatna-e ő is egy kis levest, azt mondták, sorry elfogyott!!! A pofám leszakad b....meg, hogy ezt meg kell éljem!!!!! Kitérnék még itt az erdők, utak állapotára! Valóban nem megoldható ez 2017-ben, hogy földkábelen jöjjön az áram a hegyekbe? Akkor más országokban ezt hogy tudják megvalósítani? Hogy ha már ez nem lehetséges, miért komplett domboldalakat kell tarra vágni, miért nem a vezetékek mentén? Jaa, hogy a zöldek nem engedik? Az összeset fejbe lőném, vagyis nem, kikötözném az erdőbe a vezetékek melletti fához, és mikor ilyen idő jön… naaa barátom, legyél egy Bear Grylls és éld túl!!!! Az utakat miért akkor kell elkezdeni lezárni és takarítani, amikor már 20-30 cm hó van, és 5 m-ként elakadt buszok, kamionok, autók vannak! Az időjárás jelentések egy héttel előtte másról sem szóltak, csak hogy borzasztó, ítéletidő várható! Akkor???? Könnyű a fűtött irodából dumálni és osztani az észt, bár azt nem, mert ha lett volna, nem így alakul!!!!
És „kedves” katasztrófaturisták: az anyátok bü... pi....-ját hogy mások kínján, szenvedésén szórakoztok, szelfizgettek….!
Annyira tudnám még sorolni az egészet, egész nap lehetne dühöngeni, és könyvet tudnék írni róla!!!
Nem teszem, inkább megköszönöm itt Varró Rolandnak és családjának, hogy ennyit segítettek a helyieknek, rohangáltak mindenkihez a friss infókkal, mert a telefonok már lemerültek!!!
Köszönet még Kökény Andrásnak és csapatának, aki ismeretlenül keresett meg Bátonyterenyéről (!!!!!!), és tényleg minden alakommal megkeresett, hogy indulnak a Mátrába, ha bármi kell szóljunk!!! És itt a lényeg: EMBERSÉG, melytől elszoktunk, épp ezért furcsa is ez már ebben az eszement világban!!!!
Végezetül nagyon- nagyon köszönöm, ha elolvastad, tudom nem rövid, de talán ennyivel is jobban átérzed a helyzetünk, és soha semmit ne higgy el a médiának! Ha megosztod, azt is megköszönöm! Forrás: Facebook

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!