Kifejezetten szívbarát élelmiszer, hiszen magas rosttartalma miatt csökkenti a vér koleszterinszintjét.



A férfi éveken keresztül nagyon magas koleszterinszinttel küzdött, ami a rendszeresen szedett gyógyszerek hatására sem változott. Alternatív terápiák után kutatva úgy döntött, kihasználja a lenmag jótékony hatását, és minden délben fél csészényi (120 ml) lenmagot fogyasztott el. Már 15 nap után csodás dolog történt: a koleszterinszintje jóval alacsonyabb lett, és egy hónap múlva visszaállt a normális értékre. Emellett a haja minősége és a bőre is sokkal szebb lett, a látása is javult, és az energiaszintje is megemelkedett. 

A lenmag szuperegészséges táplálék, rugalmasabbá teszi az érfalakat, ezáltal csökkenti a stroke és egyéb betegségek kialakulását. A lenmag a benne lévő omega-3 zsírsavak rugalmasabbá teszik a sejtfalakat, ezáltal javítja az erek teherbíró képességét, csökkenti az érelzáródást kialakító vérrögök kialakulásának esélyét. Kifejezetten szívbarát élelmiszer, hiszen magas rosttartalma miatt csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Aki megelőzési céllal fogyasztja, annak ajánlott minden nap étkezés előtt elfogyasztani negyed csésze (60 ml) őrölt lenmagot joghurtba, salátába keverve. Magában sem rossz, az íze hasonlít a mogyoróéhoz. Lenmag 'kezelés' mellett ajánlott minél több vizet meginni, és hatásának fokozása érdekében kevés lenmagolajat hozzáadni. 

FONTOS! A magokat csak darált formában szabad elfogyasztani – például kávédarálón megőrölve, vagy mozsárban alaposan szétzúzva.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!