Az államtitkár szerint mindenki megnyugodhat, mert időben meg fogják kapni, és lesz idejük visszaküldeni.



Élethosszig tartó SZJA-mentesség a háromgyerekes anyáknak? – Válaszolt az államtitkár„Ömlenek a javaslatok” Novák Katain postaládájába, mióta elindult a nemzeti konzultációs ívek kipostázása – erről beszélt a család- és ifjúságügyi államtitkár az ATV Start című műsorban.

Néhány hétbe telik, amíg mindenkihez eljutnak a konzultációs ívek – erről beszélt Novák Katalin az ATV Start című műsorban,

A család-és ifjúságügyi államtitkár szerint mindenki megnyugodhat, mert időben meg fogják kapni, és lesz idejük visszaküldeni december 21-ig. A konzultációt ért kritikákkal sem ért egyet a politikus, mint elmondta: amióta a konzultáció elindult, a személyes postaládájába is „ömlenek a javaslatok”. Olyan javaslat is érkezett hozzá, miszerint, aki a nevelt gyermekét neveli és neki szeretné átadni az ingatlant, akkor ebben az esetben nincsen illetékmentesség, ha ajándékozási szerződésen keresztül adja át, miközben ez a vérszerinti gyermeknél megvan. Ez olyan konkrét felvetés, amelyet meg is fognak vizsgálni.

Sok kritika érte a konzultáció első kérdését. Ebben az szerepel: egyetértenek-e abban, hogy a népességfogyást a bevándorlás helyett a családok erősebb támogatásával kellene megoldani. A kritikusok szerint a szóban forgó kérdés irányított. Novák Katalin szerint aki ezt állítja, az az alapvető összefüggésekkel sincsen tisztában. Egész Európa tisztában van a népesedési problémákkal, ahogyan a politikus fogalmazott, nem születik elég gyermek, vagyis hiányoznak Európából a fiatalok. Sokan úgy vélik, hogy erre a bevándorlás lehet a jó megoldás. Mint mondta, ez egy komoly kérdés, és úgy látja, a magyar emberek álláspontja egyértelműnek látszik.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!